Elite Meisjes

Het vrouwenvoetbal is bezig aan een onstuitbare opmars in Nederland. Het aantal vrouwen/meisjes dat in Nederland is gaan voetballen is de afgelopen 10 meer dan verdubbeld. In 2014 waren er zo'n 140.000 voetbalsters aangesloten bij de KNVB. Wereldwijd is voetbal zelfs de grootste sport voor vrouwen.

 

Met de toenemende aandacht van de KNVB is ook het niveau de laatste jaren sterk verbeterd. Sinds 2007 is er een eredivisie voor vrouwen, en de KNVB werkt tegenwoordig net als bij de jongens met een jeugdplan voor meisjes. Voorlopig hoogtepunt in het vrouwenvoetbal is het debuut op het WK in Canada in 2015, waar het Nederlands elftal in de achtste finales werd gestuit door latere finalist Japan.

 

Bij ruim 2000 voetbalverenigingen in Nederland spelen momenteel een of meer meisjes/vrouwenteams. Er zijn zelfs al enkele verenigingen die bestaan uit louter vrouwenteams.

 

Joer International wil net als bij de jongens ook voor deze doelgroep sterke toernooien gaan organiseren. Volgens dezelfde formule; via kwalificatietoernooien kan de winnaar zich plaatsen voor het hoofdtoernooi met een gerenommeerd internationaal deelnemersveld. Dit biedt voor alle meisjesteams een uitgelezen kans om zich te meten met de internationale top.