1. Het toernooi wordt gespeeld volgens de reglementen van de KNVB.

 

2. Het toernooi staat open voor spelers die geboren zijn na 01-01-2004

 

3. Tijdens het toernooi gelden de normale invallerbepalingen; per wedstrijd vijf veldspelers of vier veldspelers en een keeper.

 

4. De wedstrijden worden geleid door scheidsrechters van de KNVB.

 

5. Elke scheidsrechter wordt tijdens het toernooi door twee neutrale, ervaren assistent scheidsrechters geassisteerd.

 

6. Voor aanvang van het toernooi dient iedere vereniging bij het wedstrijdsecretariaat een lijst in te leveren, met daarop vermeld, de naam, voornaam(en), geboortedatum en rugnummer van elke speler.

 

7. De spelers moeten gedurende het toernooi met hetzelfde rugnummer spelen. Dit in verband met de verkiezing, beste speler van het toernooi.

 

8. De wedstrijdduur is 2 x 15 minuten.

 

9. Elk elftal is verplicht de wedstrijd op tijd te laten beginnen. Is een elftal vijf minuten na het aangegeven tijdstip niet aanwezig, dan wordt de tegenpartij als winnaar beschouwd met een uitslag van 3-0.

 

10. De eerstgenoemde vereniging speelt in het originele verenigingstenue.

 

11. Er wordt gespeeld in twee poules van acht teams. Binnen alle poules wordt een halve competitie afgewerkt. Na afloop van deze halve competitie spelen de nummers 1 t/m 4 van iedere poule door middel van kruisfinales om de plaatsen 1 t/m 8 en de nummers 5 t/m 8 uit elke poule om de plaatsen 9 t/m 16.

 

12. Wanneer twee of meer teams in de poule gelijk eindigen dan beslist het doelsaldo. Is dit gelijk dan geldt wie de meeste doelpunten heeft gemaakt. Is dit ook gelijk, dan worden er strafschoppen genomen door vijf verschillende spelers. Indien hierna nog geen beslissing is gevallen, wordt er om en om verder gegaan door andere spelers totdat er een beslissing is gevallen.

 

13. Wanneer een speler zijn derde gele kaart krijgt, mag hij de daarop volgende wedstrijd niet spelen.

 

14. Wanneer er door de scheidsrechter aan een speler direct een rode kaart wordt getoond moet betreffende speler het speelveld voorgoed verlaten en mag hij de daarop volgende wedstrijd niet spelen.

 

15. Voor het sportiefste team van het toernooi wordt 'de Fair Play Cup' beschikbaar gesteld. De beoordeling geschiedt door de aangewezen scheidsrechters.

 

16. Voor zowel de beste speler, als de beste keeper van het toernooi zijn prijzen beschikbaar. De beoordeling geschiedt door een onafhankelijke commissie.

 

17. In alle gevallen waarin dit reglement niet voorziet, beslist de toernooicommissie.